Till det som är vackert

Och som ett led i hela ommöbleringen av mitt virtuella liv inaktiverade jag just mitt privata facebook-konto.

Angiven anledning: ”Det blir en låtsasvärld.”

I meningen: En livslögn.

Alltså: En falsk känsla av gemenskap.

En social drog.

(Om jag var diktator över ett litet rike skulle jag skapa ett skenbart gränslöst men i själva verket strikt beskuret socialt nätverk åt mina medborgare, fullt av vänligt leende ansikten.)

Jag hoppas att sedan bubblan spruckit ska något också kläckas i mitt huvud. Som då man vaknar efter en hypnos. Och något friskare och klarare uppenbara sig. De verkliga vännerna stiga fram ur diset. Proportionerna korrigeras.

Och tiden återerövras.

***

En av fördelarna med det där forumet har samtidigt varit enkelheten i att både ge och få information om intressanta evenemang. Ord- & bildbyråns sida ligger därför kvar där jag just lagt den. Den får man gärna gilla om man vill.

I annat fall och hur som helst: Väl mött, här utanför bortom!

Det här inlägget postades i Byrån, Tiden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s