Ja det vill jag nog

Som svar på den tidigare frågan: om jag vill hänga några målningar i Haparanda konsthall i sommar.

Jag har nog inte varit så långt norrut i det här landet (eller på planeten) sedan jag fjällvandrade med min syster vid norska gränsen som åttaåring. Jag har fortfarande tydliga minnesbilder av betande renar, böljande ljunghedar, klara små forsar, en hängbro över ett stup (fanns där verkligen en sådan?), iskyla, hunger och pulversoppa.

Och utan att ha varit i Norrbotten förut kan jag tydligt se hur jag trampar längs Torne älv på en skramlande hyrcykel. Eller (och det är en lika vacker men lite ödslig tanke) sitter på en av skymningen/gryningen rosafärgad sten, i Bottenvikens botterska botten och ser ut över vattnet, medan mina biografkollegor samtidigt åker på personalfestkryssning och dansar sig svettiga på en båt på samma hav.

Midnattssol versus stroblights. Lingondricka eller lakritsshottar.

Två olika sätt att närma sig finska gränsen.

Någon som vill följa med mig?

Det här inlägget postades i Minnena, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ja det vill jag nog

 1. mia skriver:

  vilket datum? det är ju mina hemtrakter! jag är nog intresserad!

  • Marit skriver:

   Om det blir som jag tror är vernissagen 29 juni. Man måste lämna in grejerna någon dag innan och sen stannar jag väl några nätter till. Så däromkring. Är du i närheten då?

 2. mia skriver:

  har inte planerat sommaren alls men borde väl åka upp något om jag ska vara en ordentligt dotter (har dock ingen vidare lust numera). Så jag kan se över saken. Vore ju kul!

 3. Tengil skriver:

  Jajamensan.

  Måste tipsa om bröderna Kaurismäkis fina Midnight Sun Film Festival, 15-19.6.2011
  Förra året var finfint i Sodankylä. Rekommenderas starkt!

  Skulle jag kunna kombinera Sodankylä och Haparanda är det fina fisken. saknar livet i däruppe i NordNorge/Sapmi ibland. men allt handlar om pengar. jag har inga pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s