Par-App-ly?

Sedan i höstas har jag ju mumlat då och då om ett projekt med en iphone/ipad-app där jag tillfrågats om jag ville bidra med något slags kreativt innehåll. Och det ville jag. Med viss frenesi satte jag också igång för att hinna klart till det som jag trodde skulle bli en ganska tajt deadline.

Men som alltid när man försöker samla människor runt en sak som ännu inte finns – när det som ännu inte finns inte ens är en färdig tanke, än mindre en konkret företeelse i sinnevärlden som alla kan ställa sig i ring omkring och titta på tillsammans och enas om vad det är, och när allt alltså mest flyter omkring som en memisk urcell i ett hav av abstraktioner – så hinner mycket förändras på vägen.

Deadline för min del har därmed gång på gång skjutits upp, och när jag i går gick dit för mitt senaste möte insåg jag att det som från början tett sig ungefär så här:… efter ett flertal evolutionistiska steg och finansiella korsbefruktningar nu snarare liknar det här:

Och för att denna organism, denna nya vi kan väl kalla det ”digitala lösning”, inte ska växa på alla breddar samtidigt, och de stora extremiteterna inte helt konkurrera ut de små, betonade jag vikten av att sortera de finare tentaklerna i något större knippen, till något som i så fall skulle se ut så här:För annars är nog risken stor (och det är den säkert ändå) att hela projektet för min del slutar så här:

Vi ska ha nytt möte nästa vecka och då gärna ha med oss några namnförslag på vad den där strukturella mellanleden ska döpas till, alltså finna ett paraplynamn för de delar av det här monstret som över huvud taget rör mig.

”Par-App-ly” är just nu det enda namnförslag vi har, framkastat av undertecknad (mest för att det är så ohejdligt enkelt att skapa dåliga ordlekar med ordet ”app” i mitten, försök själva får ni se). Det är också ett ganska bra utgångsläge. För lika desperat uselt kan inget annat förslag bli vid jämförelse.

Det här inlägget postades i Fictory, Framtiden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s