Veganko(n)st

Stökar runt i lägenheten för att skapa ett nytt hem i spillrorna av det förra, och hittar gamla målningar bakom möblerna här och var.

Den här målade jag 2004, vilket måste ha varit i samma veva som jag fick för mig att vara vegan, inte så mycket av djurrättsliga orsaker (även om sådant också spelade in) som för att mjölken tog slut en dag och jag i princip inte hade råd att köpa ny och så tänkte jag att vad ska man med mjölk till. Jag förblev vegan i exakt ett år (på dagen) och det gjorde mig gott på många vis och var också mycket upplysande.

(Tidigare hade jag inte fullt förstått hur lite folk faktiskt reflekterar över vad de äter. På restaurang kunde jag bli tvungen att skicka ut maten flera gånger eftersom personalen, trots att jag varit mycket tydlig med att jag inte åt något från djur, hade ost och grädde på pastan. När den tillslut kom tillbaka med bara tomatsås fick jag ändå en skål med skalade räkor vid sidan av: ”I fall att”, som de sa. Jag fick vid ett annat tillfälle frågan: ”Äter du kryddor?”)

Korvmaskin är en rak ripoff på musikvideon till Etienne De Crecys ”Am I Wrong” där en ko som styckas levande för att bli hamburgare samtidigt som den luras till lugn med vackra bilder:


Grisen skulle fungera syskonmålning till Äggmaskin och ställdes passande nog ut på vegorestaurangen Chutney samma år. Senare tyckte jag att den kanske blev lite för mycket, skämdes över den och har inte visat den i några andra sammanhang.

Nu såg jag den plötsligt i lite ett mer förlåtande ljus. Den är ju ändå ganska festlig.

Det här inlägget postades i Minnena, Musiken, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s