Kukkolaforsen

Eftersom där redan var så många kockar i färd med att ställa i ordning utställningshallen inför vernissagen och jag därför antog att jag skulle göra mest nytta genom att hålla mig därifrån slog jag slag i det som jag tidigare fantiserat om och promenerade genom centrum till Jims cykel och sol där jag lät mig förses med ett fordon över dagen.

De hade två cyklar till uthyrning, en med cykelkorg och en utan.

-Korg är ju bra, sa jag.

-Men den har inga växlar.

-Har den andra växlar?

-Den andra har sju växlar.

-Jag ska cykla till Kukkolaforsen, sa jag.

-Då vill du ha den med växlar.

Efter någon timme uppströms längs Tornes å var jag dock redan framme i det som enligt skylten vid infarten är ”bastuns och sikens rike”. I restaurangen velade jag en stund över om jag skulle köpa en valnötsglass för 22 eller en rökt sik för 60 kronor, men valet föll till slut ändå på glassen.

Jag fotade de gamla fiskebodarna och de vattendrivna, men sedan länge pensionerade industribyggnaderna vid den breda forsens rand och sen hade jag sett vad som fanns att se och trampade söderut igen.

(Vad jag gjorde på återfärden går att läsa i kommentatorsfältet här.)

-Är du redan tillbaka?

Folk här är alldeles för vana vid att åka bil.

Det här inlägget postades i Naturen, Platserna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s