Tälj din egen gitarr!

Och missa nu inte chansen att se dokumentären om det kongolesiska bandet Staff Benda Bilili, ett band bestående till största delen av rörelsehindrade, stundtals hemlösa, mycket kärleksfulla farbröder utan en krona på fickan. Vilket (och här vill jag stoppa in ett utropstecken: !) inte hindrar dem från att göra fantastisk musik och sedemera slå stort i det fjärran Europa.

En gripande saga ur det levande livet och – för alla dem (inte minst i vår del av världen, och inte minst för mig själv somliga dagar) som säger att de ”egentligen skulle vilja” skapa någonting men inte har tid, pengar eller andra möjligheter – en generande påminnelse om att det man vill, det gör man. Med de medel som står till buds.

Sen får man ju bara vara tacksam om det man vill och gör dessutom råkar vara så här lätt att tycka om.

(Och tack igen svt.play! Ni regerar!)

Det här inlägget postades i Det otyglade, Filmerna, Musiken. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s