En första rapport från Sibirien

8.15 i lördags bitti anlände skåpbilen och tre hjältar till min i form av flyttkartonger kubiserade lägenhet i Bromma. 11.35 pustade vi ut på pizzerian Don Corleone i Vasastan efter förrättat värv. Kan vara någon form av rekord.

De följande 12 timmarna ägnade jag åt att på egen hand packa upp allting igen, slänga allt emballage och fylla vindsförrådet med gammalt bråte. Nästa dag, i går, gjorde jag den obligatoriska färden till helvetet (IKEA) och tillbaka för att köpa en duschstång, sängben, vinglas mm, demonterade en vägghylla, satte upp väggdekorationer, lade in en annons på blocket som redan hittat sin köpare (det magiska ordet för annonsrubriker är ”bortslumpas” – garanterar försäljning inom 24 timmar) och trollade bort ännu mer saker ur synfältet. Nu ser det nästan ut som om jag bott här i flera år redan.

Ännu ett smidigt bostadsbyte avklarat med andra ord. Jag kanske borde sadla om till flyttgubbe istället?

Soundtracket till hela flytten har för övrigt varit den här låten, som på beställning fyller mig med en slags mörk eufori som genast jagar all trötthet på flykten.

Det här inlägget postades i Musiken, Platserna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En första rapport från Sibirien

 1. Annika skriver:

  Och skrivbyrån är så snygg också. Önskar för övrigt att jag delade din talang för att organisera och sortera. Flyttgubbe blir jag aldrig.

 2. mia o skriver:

  Hur ser köket ut om du har ett sånt! :D

 3. Marit skriver:

  Mia: Jag har ett kök, hehe, som dock är svårt att fotografera på bra vis. Men det är smalt, med gamla skåp och ljust trägolv, och man går igenom det till en matplats. Du får komma och titta själv någon dag!

  Annika: Läste just om denna organisatoriska mardrömsflytt i DN: http://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2011/10/17/flytthjalpsutnyttjare/
  Så länge det inte är så illa ställt får man kanske vara glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s