Illustrerade njurar i morgonradion

Satte som vanligt på radion när jag vecklat ut mig ur sängen i morse. Snart efter det kände jag mig tvingad att undersöka besökarstatistiken här på sidan. Och jodå, den uppvisar onekligen en markant ökning under senaste timmarna.

Orsaken: Att den doktorsavhandling jag nyligen målade omslaget till, Faisal Omars Just Waitingflitigt diskuterades i de olika morgonprogrammen, eller mer specifikt hans förslag om ekonomisk ersättning i samband med organdonation.

Alla metoder som kan leda till att fler vill donera sina organ efter döden (till bättre behövande, då den avlidne själv inte längre har bruk för dem) bör utvärderas med öppna sinnen, eftersom målet ju är att fler människor ska få leva.

I sammanhanget vill jag dock få tillägga att jag för egen del spontant är skeptisk till att blanda ihop kroppen med pengar. Jag oroas av tanken på ett system där enskilda personer i ekonomiska trångmål (eller deras efterlevande) skulle kunna se en lösning i att överlåta en del av sin person till någon annan.

Men som sagt, inget förslag bör avfärdas innan det åtminstone först har diskuterats. Bra så.

Det här inlägget postades i Åsikterna, Bilderna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s