Ett ogrundat projekt

Tänkte göra en Peter Dahl igen. Det vill säga fota en målning i varje steg som den blir till och samtidigt kommentera händelseförloppet. Peter Dahls bildserie resulterade i en film som i mitt tycke blev betydligt mer fascinerande än själva slutprodukten (men tyvärr hittar jag inte filmen på nätet någonstans).

Jag lade ut de första bilderna på facebook (för dit halkade jag nyligen tillbaka igen i ett anfall av akut tristess). Men egentligen hör de väl bättre hemma här.

Sex bilder har det blivit. Och sammantaget illustrerar de väl också vilken total återvändsgränd min november hittills har varit…

Bild 1 / 7 november: Nytt material


Bild 2 / också 7 november: Duken monterad och struken med transparent gesso


Bild 3 / 8 november: Försökte nagla fast det tänkta motivet här med blicken för att sedan lirka fram det


Bild 4 / 11 november: Några första skisser


Bild 5 / 12 november: Pennskiss på duken


Bild 6 / 19 november: Motivet utsuddat efter en lång veckas tvivel


Så börjar jag från början igen. Just nu ser jag flygande papegojor fladdra förbi i det där beigevita. Men om det blir papegojor som i slutändan fastnar på duken, det vet varken du eller jag.

Det här inlägget postades i Tavlorna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett ogrundat projekt

 1. Annika skriver:

  Fascinerande. Och det ser ju så fint ut. Jag skulle aldrig, aldrig ha raderat!
  Nämnde förresten din Peter Dahl på min blogg i morse. http://annika-langa.blogspot.com/2011/11/jag-lider-av-en-akomma.html

  • Marit skriver:

   Kul att du tyckte det såg fint ut! Hade nog kunnat bli en helt ok målning av det utsuddade motivet också, och kanske tar jag upp det vid ett senare tillfälle när det känns rätt, men nu trör inspirationen så fort jag skissat upp konturerna och då vet jag att det bara skulle bli ett tråkigt färgläggningsprojekt sen att försöka färdigställa målningen. Ska jag göra nåt måste det ske med känsla.

   Och nu har jag som sagt fått aror på hjärnan. Som de i Max Liebermanns impressionistiska ”Papageienman”. Tror det kan bli snyggt med grälla färger mot det beigebrungråa i bakgrunden. Men som sagt – var det verkligen landar har jag ännu inte mer än en aning om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s