Ett ogrundat projekt (11) – Gröna gojan mer som klar

Det här inlägget postades i Tavlorna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett ogrundat projekt (11) – Gröna gojan mer som klar

 1. Marit skriver:

  Den är betydligt blåare i vingarna än vad som syns på bilden. Lurigt både att måla och ta foton i vintermörker…

 2. Annika skriver:

  Åh wow!! Det är så oerhört snyggt att man tappar andan. Kan du inte berätta lite om vad du tänkt om gråsparven som hamnat i ett sådant färgstarkt sällskap.

  • Marit skriver:

   Hm… Jag vet inte om jag kanske ska spara hela bakom-tanken tills allt är klart. Men jag kan väl i alla fall säga som så att jag ju först bara såg papegojorna flaxa förbi. När jag väl skissat upp dem på duken så blev jag dock lite tveksam till upplägget eftersom jag alltid vill försöka få in någon slags symbolik i det jag målar, lika mycket för min egen skull som för betraktaren – jag måste som sagt alltid kunna relatera till motivet på ett känslomässigt plan för att inte tröttna halvvägs. Och med en liten gråsparv inkastad i bilden skapas ju en viss dynamik som förhoppningsvis ska få folk att fundera lite. Kring vad som kommer hända härnäst, och hur det kommit sig att det ser ut som det gör i just i detta ögonblick. Ungefär så. (Och stort tack igen för snällt beröm!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s