Och nu: Gott nytt år!

Målningen, som jag tror ska heta Fyra fåglar, skulle ha varit klar före nyår, trodde jag. Jag hade visst glömt bort att mellandagarna fram till trettonhelgen är en av de allra mest jobbintensiva perioden under biografåret. Och med betydligt mindre tid än beräknat för eget arbete, var det först i går jag till slut färdig.

För att skapa någon reda i tidsbristpaniken har jag följaktligen också fått flytta fram det symboliska nyåret till i dag. Städar och skapar luft åt nya tankar, tar ett djupt andetag och ser med ett öga bakåt, ett framåt (och ett inåt) för att grunda mig och ta sats.

Konstaterar att förra året ändå var rätt händelserikt. Förutom saker av mer privat natur, deltog jag i flera utställningar, varav en i Haparanda, och sålde sammanlagt fler målningar än jag hann måla (även om summan i sig inte är så imponerande). Jag var tjänstledig i två månader och skrev första utkastet till en bok. Jag illustrerade ett bokomslag och brottades sedan med en app (som väl snart borde vara klar?). Och så flyttade jag till Sibirien.

Framöver vankas sedemera nya ting. Närmast (och då menar jag mer eller mindre exakt nu) måste jag besluta mig för om jag vill ställa ut ett par saker i Giverny i sommar. Det var där Monet målade alla sina näckrosor. Det lär kosta mer än det smakar men jag kanske kan se det som en semester?

Samtidigt är jag i färd med att röja upp bland jobbpassen för att på nytt kunna vara ledig i åtminstone en månad och skriva. I mars närmare bestämt.

Och så måste jag klippa mig.

Men först och främst: Gott nytt år alle man! Nu drar vi mössan över öronen och kör så det ryker!

Det här inlägget postades i Framtiden, Minnena, Platserna, Tavlorna, Texterna, Tiden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s