Chez Monet

Koplett oförmögen att bli klok på om jag ville nappa på erbjudandet att delta i en stafettutställning i Giverny (där Claude Monet levde och verkade), sköt jag på beslutet till i morgon, och sedan i morgon igen, så många gånger i följd att den enda vecka som till slut återstod var midsommarveckan och då kan jag av olika anledningar omöjligt vara med.

På samma gång lättad och besviken böjde jag mig sålunda för insikten att ödet (som jag inte tror på) hade tagit beslutet åt mig och jag var redo att gå vidare med livet.

Så ringde samordnaren för de svenska utställarna och sa att om jag ville kunde jag ställa ut den tredje veckan i maj istället. Jag valde snabbt att ta det som ett tecken (som jag inte tror på) och har nu plötsligt haft mycket bråttom att få alla ansökningshandlingar klara i tid.

Bland annat har jag varit tvungen att slå fast storlek, pris och inte minst namn på två verk som jag ännu inte målat och inte heller vet vad de ska föreställa. Jag övervägde först att ta två redan befintliga målningar, men det skulle kännas lite som fusk och det är alltid roligare med något nytt, något för ändamålet avsett.

Så för att inte begränsa mig till någon alltför konkret titel, men ändå leka lite med idéerna kring impressionism/expressionism och även låta målningarna tala med varandra på något vis registrerade jag mig efter några minuters dyrbar betänketid helt sonika för två kvadrater om vardera 65 x 65 cm med de minimalistiska syskontitlarna In och Ut. 

Hur de sen kommer att se ut återstår att se (tidsnöden är förhoppningsvis uppfinningarnas moder). Men nu är det i alla fall bestämt. Det våras för den franska landsbygden!

***

Förra veckan visade TV2 förresten en dokumentär om Claude Monet, hans fru och deras trädgård i Giverny. Passa på att se den så länge programmet finns på Play, och den här länken fungerar.

Det här inlägget postades i Framtiden, Konsten, Platserna, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Chez Monet

  1. mia skriver:

    att tv2 visade en dokumentär om monet kan man ju också ta som ett tecken.
    eller bara som att moderna ställer ut han och alla går dit och svt hakar på trenden… om man inte tror på ”tecken”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s