Hejsan hoppsan!

Här händer det saker.

Ända sedan jag ömsade skinn, flyttade min blogg hit och försökte förvandla det här stället till en mer presentabel hemsida så har jag känt mig anmärkningsvärt obekväm. Det var inte så här det skulle vara.

Jag tänker inte urskuldra mig för att jag knappt skrivit något sedan jag flyttade verksamheten hit. De inlägg jag inte publicerat är det heller ingen som saknat. Utom möjligen jag själv. Värre är det att den här hybriden av halvhjärtad blogg och konstnärsfönster har känts lite pinsam.

Jag skulle hellre ha velat ha en renodlad hemsida för målningarna, och sedan kanske, men inte nödvändigtvis, en helt opretentiös blogg vid sidan av, ett ställe där jag kan ondgöra mig över ditt och fara ut i lovord över datt, eller allmänt bara tramsa mig när andan far på, utan att det så att säga skulle behöva gå ut över konsten.

Problemet har mest varit att jag inte kan koda en egen layout. Jag skulle naturligtvis kunna lära mig det. Men jag tycker det är så bottenlöst, så ångestbubblande tråkigt att pilla med sådant att jag helt enkelt inte vill. Och jag tycker inte heller att det ska behövas längre. Nu när vi i princip redan är framme vid den handstyrda teknik som sci fi-filmen Minority Report fick oss att drägla över 2002, borde allting kunna skötas så mycket lättare och mer konkret.

Så fick jag plötsligt tips om Cargo collective, en annan slags plattform. Hos Cargo kan man ladda upp bilder på en vit bakgrund och helt enkelt klickdra dem till sin rätta plats. Man behöver alltså inte hålla på och anpassa sig till (eller med trix och lur försöka kringgå) en massa idiotiska grundmönster, linjer, rubriker och annat skit (som här på wordpress – att bilden i sidhuvudet har en svart ram runt sig beror inte på att jag tycker det är snyggt; jag hatar den). Cargo förefaller helt enkelt vara ett välkommet steg i rätt riktning – och då inte minst för mig själv personligen.

Så nu håller jag, glad i hågen, som bäst på att bygga nytt bo där!

I samma veva kommer den här sidan att renodlas till en självständig blogg, någon slags tummelplats för mina infall. Så här lär säkert vara lite rörigt under tiden.

Men innan jag tar steget fullt ut med Cargo (styr om en domän och så vidare) vill jag provköra lösningen en tid och känna efter.  Ännu är allting en smula skissartat (allt som nu ser ut att vara ritat i paintbrush ska exempelvis bli handtecknade symboler sen). Men ni får ändå gärna klicka er in på sidan redan nu och komma med spontana tankar och förslag på förbättringar!

Det här inlägget postades i Bilderna, Byrån, Det otyglade, Filmerna, Framtiden, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s