Mig själv i kvadrat (2) – Skiss

Nästan allt jag målar börjar som ett fotocollage. Jag monterar ihop bilder av alla grejer som ska vara med och använder sedan collaget som utgångspunkt för det kommande pillet med penslarna. Mycket behändigt!

Ibland krävs dock lite fantasi för att bygga upp en tänkt scen. Den här gången stötte jag exempelvis på en hel del rekvisitaproblem bara på grund av min relativa renlevnad. Jag varken röker eller brukar ha öppna vinflaskor hemma.

Så fick en kortlek rycka in som ciggpaket, ett hoprullat papper fungera som lös cigarett och det röda i glaset är i verkligheten en skvätt koncentrerad lättdryck (svartvinbär).

Men det är det ju ingen som behöver få veta.

Det här inlägget postades i Tavlorna. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mig själv i kvadrat (2) – Skiss

 1. Åsa skriver:

  :-) !!

 2. Annika skriver:

  Men kvinnan då? Hur har du fått till henne så bra? Sitter någon modell? Det ska bli så spännande att få se detta med färg.

  • Marit skriver:

   (Svar sent om sider – jag har varit borta på ett par veckors semester.)

   Jo jag brukar ju för enkelhetens skull ta ett foto som jag sen ritar av. Och i det här fallet är det alltså mig själv jag fotat av. Sen är det bara att hålla på med pennor och penslar tills det blir likt.

 3. Annika skriver:

  Snygga spiror! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s