Mig själv i kvadrat (22) – Betitlad

-Jaså du målar av mig nu, din fuling! sa mamma när vi hördes för ett par veckor sen.

Jag fick försäkra flera gånger att det faktiskt var ett foto av mig själv jag använt som förlaga. Men likheten är så klart ingen slump. Jag har inte målat av min mamma. Jag har målat mig själv som min mamma.

Det är så här hon står för mig när jag tänker på henne så som hon var när jag var barn, och även i hög utsträckning hur hon är nu. Det här är mamma i mig. Jag röker inte och jag rakar inte benen med tändare (som hon gjorde på 80-talet), även om det är föredömligt smärtfritt och effektivt. Men hennes små egenheter finns ändå som ett eko i mig och när vi ses märker jag hur jag, vare sig jag vill eller inte, tar efter hennes kroppsspråk som en dialekt (i hennes fall dalmål).

Ett slags dubbelt porträtt alltså. I september blir det ett av mina bidrag till ställningen I know my self best på Museum of New Arts i Pärnu (Estland). Vernissagen går av stapeln torsdag 6 september.

Ses där om ni har vägarna förbi Baltikum!

Me as my mother
80 x 80 cm

Det här inlägget postades i Minnena, Platserna, Sambanden, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mig själv i kvadrat (22) – Betitlad

  1. akdunx skriver:

    An interesting discussion is definitely worth comment. I think that you should publish more about this topic, it may not be a taboo matter but typically people do not speak about such issues. To the next! Cheers!!|

  2. Ping: Mig själv i kvadrat (23) – Tar vid där jag slutade | Marit Furns blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s