Senaste utställningen nu historia – blickar mot framtiden

I dag plockar jag ner målningarna från Grand och återställer biograffoajén till sedvanligt skick. Det blev en mycket lyckad utställning. Hälften av djuren har funnit nya hem. (Du kan kika på bilderna här.)

Strax efter vernissagen tog jag också ett plötsligt och ganska drastiskt beslut. Jag har länge förtvivlat över min brist på tid, vilket inte minst beror på biografarbetet. Nu kulminerade känslan i en smärre kris. Jag fick impulser att slåss för mitt liv utan att veta vem fienden var. Jag kände min hjärna dö, ansiktet krackelera, framtiden förvandlas till ett grått ludd eller till en pöl av smutsigt vatten. Och så kan man ju inte gå runt och må.

Lösningen kom till mig lika plötsligt som självklart. Från och med hösten tar jag tjänstledigt i ett år. Ett helt år av frihet! Till att måla och tänka, skissa och planera. Ormens år! Och det känns helt fantastiskt.

Det här inlägget postades i Biograferna, Framtiden, Friheten, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Senaste utställningen nu historia – blickar mot framtiden

  1. Annika Langa skriver:

    Åh, andlös, ordlös. Dina tavlor blir bara vackrare och vackrare. Sehnsommar är ju ett mästerverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s