Två pass från paradise!

Den som väntar på något gott har till slut väntat klart. I helgen jobbar jag mina sista pass innan den årslånga tjänstledigheten!

I åratal har jag sparat undan nästan alla pengar jag tjänat på min konst för att en dag, i ett avgörande skede i den konstnärliga karriären, kunna ta ledigt från biografen och ge drömmarna en chans på heltid. I våras insåg jag att detta avgörande skede aldrig skulle infalla om jag inte gav drömmarna en chans redan nu.

Jag tänkte på allt jag hade kunnat göra, alla målningar, alla böcker, alla andra projekt, om jag bara haft tid. Allt oftare ertappade jag också mig själv med försvara min småskalighet med att jag faktiskt också hade kunnat göra en massa storslagna saker om jag bara inte behövt gå till jobbet – bion som jag visserligen älskar, men där jag istället för att läsa och tänka och utvecklas som konstnär och människa, mattar ut kropp och själ med att fylla popcorn i påsar, bära läsk i branta trappor, svara på idel samma meningslösa frågor (Har ni baconsnacks? Finns det pensionärspris? Är det här biljettkassan? Var är toaletten?) och bara rent allmänt vara trevlig mot främlingar.

Ursäkten började till slut smaka gammal trasa på tungan.

Det slog mig att ingen någonsin skrivit en historiebok om alla människor som nog hade skapat storslagna målningar om de bara haft tid. Nej, historieböcker skrivs om de människor som gav fan i alla ursäkter och faktiskt målade. Eller skrev. Eller vad de nu ville göra.

Sagt och gjort. Nu är friheten bara en helg bort. Efter maskinistpasset på måndag återstår bara ett sista informationsmöte på tisdag vid lunch, då jag ska tillbaka för att ihop med övrig biopersonal lära mig att använda en hjärtdefibrillator.

Jag väljer naturligtvis att se det som en passande och lite symbolisk lärdom inför det nya liv som väntar.

Ja, kanske går det även att applicera lite sådan kunskap på den här bloggen, så att den nu framöver också börjar ge lite mer regelbundna livstecken ifrån sig. Det är faktiskt inte alls omöjligt alls!

Det här inlägget postades i Framtiden, Friheten, Tavlorna, Texterna, Tiden. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Två pass från paradise!

  1. M skriver:

    Å andra sidan knåpade väl Einstein ihop relativitetsteorin medan han slog dank på patentkontoret…
    Men du har helt rätt, livet levs bara en gång, go for it! Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s