Hyllad av 100 procent

En och en halv månad har nu gått av mitt lediga år och jag har fortfarande inte haft tid att ha tråkigt. Jag arbetar flitigt med både det ena och det andra. Ändå känns det som att dagarna flyr huller om buller och att ingenting riktigt pekar i en klar och bestämd riktning. I nuläget har jag mest bara en halvfärdig målning på staffliet, tusen geniala idéer utan konkret förankring och en roman på 250 sidor i open office-format som inget förlag ännu tittat på.

Humöret pendlar alltså tämligen vilt mellan å ena sidan målmedvetenhet och fri eufori, och å den andra bekymran och magknytande angst. Hur fan ska det gå liksom?

Mot den bakgrunden är det inte desto mindre nervöst att nu få kommentarer från mina olika testläsare.

Min förste läsare blev överväldigad och hasplade ur sig helt orimliga saker, som att detta var en av de fem bästa böcker han läst. Det har jag mycket svårt att tro. När sen testläsare två sms:ade att han inte kommit så långt i boken eftersom han hellre läste en norrländsk hockeyblogg på fritiden, sjönk modet tillbaka till en mer hanterbar nivå.

Jag tänkte att det kanske inte är en berättelse för alla. Kanske är det inte ens en berättelse för fler än några få. Men då testare två, trots alla lockelser från sportforum på nätet, faktiskt tagit sig igenom romanen, visade det sig att även han (bortsett från ett par invändningar) är klart positiv till boken. Ja, han är till och med imponerad.

Vad förlagen sedan tycker är så klart en helt annan femma. (Karl Ove Knausgård  fick till och med en text refuserad från en intern elevantologi innan han till slut hittade rätt med sitt skrivande, läser jag i femte delen av hans kamp.) Men att hela min samlade publik än så länge är glada gör ju i alla fall inte chanserna mindre.

Testare tre har för sin del ännu inte hunnit så långt men hälsar att ”det börjar fint” i alla fall. Även det lägger sig som ett tunt lager bomull kring min annars så nervösa själ.

Och hoppet viskar, tyst och stilla: Ska det lyckas denna gång?

Tvi tvi, ta i trä.

Det här inlägget postades i Böckerna, Texterna, Tiden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s