Konsten att bli klar

I lördags kväll trodde jag att målningen var klar. Någon funderare senare kände jag att en nyans på ett centralt ställe borde lättas upp. Jag trodde att det på sin höjd skulle ta ett par timmar att fixa nästa morgon. Tio timmar senare, klockan åtta på söndagskvällen, då en miljon varianter av nämnda nyans passerat förbi mig på duken, var jag rädd att förlora besinningen. Jag tvingade mig att ta paus för middag, och innan maten var klar insåg jag var felet legat hela tiden. Jag måste måla över hela partiet med en helt annan färg för att målningen skulle få ro. Det har jag fixat nu.

I går lät jag även både mig själv och målningen vila och köpte två nya dukar istället. Tanken är att de tre tillsammans ska utgöra en slags serie i liknande stil och med besläktade teman som speglar mitt missnöje med saker och ting. Ett – kan vi kanske kalla det – dekorativt avlopp för indignationen. En frustrerad spya, i tre färgglada delar.

Det här inlägget postades i Åsikterna, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s