Istället för måleri, några tankar om dans

Efter att ha färdigförklarat den första av de tre målningarna är jag nu igång med nästa, dock inte med samma febriga frenesi, i alla fall inte ännu.

Lördagkvällen tillbringade jag exempelvis i kön till swingklubben Chicagos 10-årsjubileum. Jag har nu dansat lindy hop i ett och ett halvt år och såg det nästan som en plikt att borra mig ner i den där svettiga jazzgrottan när den nu fyllde jämt. Fler hade uppenbarligen tänkt detsamma. Kön sträckte sig 50 meter utmed Hornsgatans trottoar när jag kom. Efter 45 minuter, då kön fortfarande var lika lång, men då med mig någonstans i mitten, kom en av de etablerade dansarna ut och meddelade medlidsamt att nu var lokalen (för att inte tala om garderoben) ohjälpligt full. Vi, de väntande, skingrades motvilligt men inte direkt förvånat. På sätt och vis är det rörande med en sådan uppslutning till ett (i princip helt nyktert) dansevenemang, men jag känner mig fortfarande lite ur fas (av ren snopenhet) när det nu är måndag förmiddag och jag ska ställa mig vid staffliet igen och begrunda samhällets avigsidor.

Första målningen utgjorde en kommentar till konsumtionssamhället. Nu är det köttindustrins tur. Kanske hade det tagit mindre emot att måla plågade djur om jag fått dansa ur mig några swingouter först.

Dans borde ärligt talat kunna skrivas ut på recept. De konstaterade depressionerna i samhället hade i ett slag åtminstone halverats. Och om Chicago (eller för den delen Swedish Swing Society som mer akut letar ny lokal) behövt mer utrymme hade de kunnat överta någon av de dåmera öde psykmottagningarna. Alla glada på samma gång!

Det här inlägget postades i Åsikterna, Dansen, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s