Äntligen måndag!

Den här dagen har jag sett fram emot i flera veckor nu. Det är dagen när jag äntligen är klar med en hel rad olika jobb och andra sysslor och ska ha tid att skriva igen. Det är ett nytt projekt som grott i bakhuvudet och som nu ska försöka skjuta skott. Jag måste bara ställa om hjärnan först. Flera månaders intensivt arbete med olika slags bilder (målningar, arkeologiska fynd, diverse illustrationer) har drivit upp tankarna i högvarv. Men att tänka i bilder skiljer sig från att tänka i ord.

Omställningen kan faktiskt kännas lika fysiskt påtaglig, och lika långsam och tung, som då en figur i en fiktiv fornhistoria skjuter ett gigantiskt, cirkelformat stenblock ur ett läge till ett annat, allt för att i enlighet med någon mystisk rit spärra vägen för det som varit och i gengäld släppa nya krafter fria. Det kan ta ett par dagar. Det är ok.

Det här inlägget postades i Böckerna, Texterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s