Tre dagar dans

MosebackeDag två vaknade jag med en bula under foten, men det var bara att köra på.

I helgen var det dags för årets upplaga swingdans-lägret Sugar Hill på Södra Teatern och Kägelbanan, med workshops, uppträdanden och fester. Nu när allt är över känns det som om jag varit bortrest från verkligheten i en månad.

Efter drygt ett och ett halvt år som lindy hop:are har jag klättrat mig upp genom de olika nybörjarstadierna till det som generellt kallas medelavancerad nivå och de återkommande danslektionerna fortsätter att vara en outsinlig källa till glädje. Hur hängig jag än ibland är då jag masar sig iväg till veckans kurs, är jag alltid pigg och lycklig när den är över.

sugar hillLiksom hjärnan blir kroppen uppenbarligen glad av att lära sig saker – det är väl, antar jag, barnet i oss som får leka. Att dessutom få leka lite i takt med god musik, gör ju knappast saken sämre. Och det är aldrig för sent att börja.

Ja, alla som börjar tröttna på teven och som sett sig om efter en mer uppmuntrande syssla, borde faktiskt börja dansa swing. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, tunn eller rund, lång eller kort. Så länge du bara har någorlunda taktkänsla, uppskattar jazz och kan skratta åt dig själv så är du välkommen!

(På bilden demonstrerar två av lärarna vad vi just lärt oss på vår senaste lektion – bland annat en swingoutvariation med bakåtriktad kick ball change – och eleverna filmar.)

Det här inlägget postades i Dansen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s