Fem nya fåglar (12) – Avigsidan (bonusbild)

Målningen blev klar i går. Jag firade i dag genom att storstäda lägenheten. Bland annat drog jag fram staffliet för att kunna torka golvet och fick då plötsligt ett lite annorlunda perspektiv på målningen.

12 - avigsidan mindre

En ganska spännande vy, tyckte jag själv, så jag bjuder på den också samtidigt som jag berättar varför jag förresten valt att måla kråkfåglar över huvud taget.

Svaret finns i de här dryga två minuterna från en gammal naturfilm med David Attenborourgh.

Kråkfåglar är helt enkelt ena förbaskat klipska rackare!

Efter att tidigare ha målat tropiska aror ville jag, som motaktion, nu också försöka att vända blicken mot en betydligt alldagligare familj fåglar – att hedra en sort som det delvis finns så många av att man slutat lägga märke till dem. För även det vanliga kan ju vara anmärkningsvärt. Det handlar bara om hur man ser på det.

Nästa gång jag målar fåglar är det inte omöjligt att det blir gräsänder, för det grönas skull. Eller trutar, för det vita. Om det nu blir en nästa gång. Vi får väl se.

Det här inlägget postades i Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s