Återblick, framåtanda

Så var alltså det tjänslediga året över. Hur gick det? Och hur ska det gå?

Jag sneglar på min ursprungliga arbetsplan. Bortsett från några saker som fått strykas, eftersom livet sällan går med på att följa en förutbestämd mall, hann jag faktiskt bocka av nästan allting, inklusive en hel del andra saker, som ur olika vinklar tillkom längs vägen. Var allting kommer landa vet jag däremot inte än. Skulle jag sammanfatta allt skulle jag säga att jag ägnat de här året åt att kasta upp en väldig massa saker i luften. Vissa har störtat ner igen med ett nedslående splatt, som krossade ägg. Men flertalet har faktiskt landat i god jord eller svävar ännu omkring i luften, obeslutsamma om var de vill hamna.

När jag nu summerar mina bedrifter konstaterar jag också att året varit bättre än jag vågat hoppas. Och även om det inte finns några garantier för att nästa år ska fortsätta på samma sätt tänker jag (som det heter i klichéernas värld) att man måste våga friskt för att vinna.

Det som tidigare bara var en tillfällig tjänstledighet har nu därmed inte alls tagit slut, utan tvärt övergått till att bli en permanent tillvaro på blodigt och underbart allvar. (Önskningsvis mer underbart än blodigt.)

Jag hoppas nu snart kunna återkomma med fler och spännande rapporter. Förutsatt förstås, att jag inte dessförinnan, på konstnärers vis, svultit ihjäl.

***

Tips för den som vill förhindra det sistnämnda: Klicka dig över till min hemsida och kika på målningarna där, under den lockande rubriken ”Till salu”.

Det här inlägget postades i Bilderna, Framtiden, Friheten, Minnena, Tavlorna, Texterna, Tiden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s