Åter vid staffliet

Me as my father - 1Det händer saker i ord- och bildverkstaden som inte syns för blotta ögat. I alla fall syns de inte för de ögon som har nätet som sin verklighet. Tids nog ska jag kunna visa resultatet av de gångna veckornas arbete – bland annat artwork till ett kommande musikprojekt. Tills vidare är jag emellertid tillbaka vid staffliet.

Bildmässigt är jag också kvar den motivsfär som rör sig kring min nyligen bortgångne far. Psykologiskt är det förmodligen fullt naturligt. Samtidigt är det svårt ur ett konstnärligt/moraliskt perspektiv. Vår relation var inte alltid den bästa. Hans egensinne svårintaget. Hans sjukdom knappast vacker. Går det nu att respektera hans minne och ändå vara sann mot den värld som blev hans? Jag märker hur jag famlar för att hitta balansen.

Efter flera försök har den senaste målningen Me as my father - 2emellertid landat i något som kan utgöra en pendang till Me as my mother – den alltså återstående halvan av samma koncept – Me as my father. Så kan jag nu på en gång skildra hans värld utifrån och stiga in i den, leva mig in i hans tankar, bli honom, låta honom bli till mig, eller i alla fall den del av mig som hur som helst är han, eftersom hälften av honom är jag.

Här syns några av försöken som lett fram till den punkt där jag är nu. Det högra visar riktningen framåt.

 

Det här inlägget postades i Minnena, Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s