En annan enörad konstnär

Van Gough högg av sitt berömda öra med flit. Mitt exploderade för tio dagar sedan, helt utan mitt eget godkännande.

Det var en förkylning som jag först försökte förneka bort, skölja bort med salta lösningar eller helt enkelt dansa bort med lindy hop. Men det ville den så klart inte alls veta av. Snart satte den sig istället på örat, som en sadistiskt och experimentlysten liten djävul. Först fick den alla röster och andra ljud att låta skapade av robotar, med svajande tonhöjd och ett lätt metalliskt eko. Så trappade den upp och hotade att spränga halva skallen i fem bitar innan den slutligen lät det oundvikliga hända och trumhinnan plötsligt brast, med ett litet och helt smärtlöst knäpp som sände en liten rännil av ljusrosa vätska nedför sidan av min febriga hals.

Me as my father - 3 bloggSedan dess har mitt huvud pipit och brusat som en skog. Ett nästan hemtrevligt läte. Jag hör inte varifrån ljud kommer och knappt heller vad någon säger. Däremot hör jag min egen röst, ibland lite lågt, ibland överraskande högt och tydligt. Det är som att ha hörlurar på sig med mycket nyckfull medhörning. Och en oväntad men ganska fascinerande följd av allt detta är att allt som händer utanför mitt eget huvud förefaller overkligt och lätt orelaterbart, som om världen omkring mig är något jag bara själv hittat på.

Resultatet är att jag de senaste veckorna har sovit mycket mer än jag målat. Men i tisdags blev tavlan, av mig som min pappa, trots det kanske ändå klar.

Jag har ännu inte vant mig vid resultatet så jag väljer att visa det en annan dag. Istället får ni en bild av hur målningen såg ut för ett par veckor sedan, någon gång innan mitt huvud sprack.

Det här inlägget postades i Tavlorna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s