Historien talar till oss (igen)

För en tid sedan hittade jag den här skivan i min fars efterlämnade, ännu i stora delar outforskade vinylsamling. All Star Festival från 1963 – en kampanjskiva till förmån för världens flyktingar. På baksidan av den svenska utgåvan finner vi också några ord från dåvarande stadsminister Tage Erlander:

”Det ligger i sakens natur att hjälp åt flyktingar i främsta rummet är en social och humanitär fråga. Det är för de flesta av oss självklart, att vi bör hjälpa dessa människor till en bättre och lyckligare tillvaro.

Erfarenheten från vårt land, som sedan det andra världskriget mottagit nära 200 000 flyktingar, visar att det går att genom stöd till flyktingarna hjälpa dem att inordna sig i ett ordnat samhällsliv till gagn främst för dem själva men också för samhället.”

Tage

Det här inlägget postades i Byrån. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s