”Skuggan” – nu i sinnevärlden!

!I går anlände ett exemplar av den färdigtryckta Skuggan till min dörr med bud. Jag rev upp kuvertet, tog fram boken och tittade på den.

Som så ofta när man länge sett fram emot något och föreställt sig hur det ska kännas, blev upplevelsen i någon mån en annan än jag trott. För det som slog mig nu var inte stolthet och glädje så mycket som en lätt förvirring och bävan. Där är så mycket arbete, tankar och känslor koncentrerade i detta föremål att det är svårt att förstå hur allt kan få plats i något som går att hålla i handen.

Jag kan nu bara hoppas att hela den bångstyriga värld som jag försökt samla där också ska veckla ut sig igen så snart någon gläntar på pärmen och sedan kräva lika stor plats inom läsaren som den hittills gjort i mig. I alla fall nästan.

Händelsen gav mig hur som helst anledning att korka upp en liten flaska champagne som legat på kylning sedan i höstas. Den smakade just så gott som lappen lovade.

 

Det här inlägget postades i Byrån. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s