Girl on the run

MINOLTA DIGITAL CAMERAPå min tidigare separat-utställning i Stockholm (Galerie Paname, 2009) visades bland annat målningen Girl with a gun. 

Min egen tanke kring den var att fånga den känsla av total men också svart frihet som man ibland kan uppleva när man inte längre har något att förlora, när inget längre håller en kvar på någon särskild plats och världen därför också ligger öppen och utsträckt åt alla håll, som i en amerikansk road movie. Allt man har är sig själv, samt några mer eller mindre avgörande prylar. Och just då är det är också fullt tillräckligt.

Känslan finns mycket starkt i romanen Morvern Callarsom skymtar bakom pistolen i väskan.

Girl with a gun köptes efter utställningen av galleristerna själva och hänger nu hemma hos dem (får jag förmoda). Men jag har länge velat återvända till den här scenen i en ny målning och i höstas var det äntligen dags.

Här är alltså uppföljaren. Eller snarare kanske en annan ruta ur samma film som Girl with a gun. Men nu läser hon En fördämning mot stilla havet.

girl-on-the-run-kopiaGirl on the run
40 x 43 cm
Olja på duk
5000 kr

Det här inlägget postades i Byrån. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Girl on the run

  1. Vad mångsidigt begåvad du är Marit! Tavlan med den unga kvinnan är så själfull, och tavlan med de lite såriga fötterna efter en lång (hopplös) vandring – de berör en mycket starkt. Jag har tyvärr inte hunnit läsa din roman Skuggan än.
    Jag har skrivit och nyligen kommit ut med en bok om fotbollsspråket i medierna. Den blev jag inspirerad att skriva när jag såg alla sportkrönikor som Ingemar hade med sig och när jag hörde honom tala entusiastiskt om spelet och spelarna förstod jag att det var något som var värt att analysera.

    • Marit skriver:

      Tack snälla du! Och vad roligt med en bok om fotbollskommentarer. Ingemar har ju en förmåga att lyfta fram spelets rent episka kvaliteter så jag förstår att du blev inspirerad. Lycka till med den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s