Guldmakeri och andra uppdrag

Skärmavbild 2017-05-09 kl. 11.22.53

Vad kan väl passa bättre, en afton i början av maj, än att traska bort till Röda rummet på Berns och skapa guld utifrån Strindbergs gamla alkemiska recept? I går var det i alla fall det jag gjorde.

Det enda ingredienser som behövs (enligt det brev som Strindberg skrev till vännen Anders Eliasson i april 1896) är det som syns på bilden. Huruvida experimentet lyckades kan ni själva bedöma utifrån pappersremsan främst i bild. Hur var det nu? Allt är väl guld som glimmar?

Tilltaget var en del i en litterär afton där gästerna, utöver mina alkemiska utsvävningar, även bjöds på ett samtal mellan Göran Greider och Daniel Suhonen om deras gemensamma vurm för trädgårdsskötsel och en musikmix av Erik Schüldt, allt stiligt arrangerat av Jerker Virdborg. Vad kan en sådan afton kallas om inte ett slags guld i sig?

Roliga framträdanden i stil med detta är dock inte allt jag sysslar med nu för tiden. Utöver måleriet och arbetet med nästa bok (efter debuten med Skuggan) finner ni mig sedan i höstas även som återkommande bokrecensent på Svenska Dagbladet. Min senaste text (om Orhan Pamuks nya roman) kom i tidningen i går och redan nästa vecka vankas mer. Håll gärna ögonen öppna!

Det här inlägget postades i Debutromanen, Platserna, Strindberg, Texterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s